Vítaní jara s vinným párováním v nové Klice

04.04.2025 18:00
Ve spolupráci s Line of Wine a panem someliérem Vlčkem vás zveme na 4 chodovou jarní večeři spojenou s degustací vína.



Akce nabízí pečlivě vybranou kombinaci vín s večeří připravenou naším šéfkuchařem Petrem Glaserem. Těšit se můžete na čtyři jedinečné chody doplněné osmi víny, jejichž výběr dokonale ladí s čerstvými jarními surovinami od místních farmářů. Součástí večera bude rovněž odborný výklad pana Vlčka, který Vám představí nejen charakteristiku vín, ale také princip párování vín a jídel.



MENU:

Přípitek 

Champagne Cuvée Symbiose Brut 2014 Champagne Fluteau



- Amuse-bouche



Filet ze pstruha, ječné koji kroupy, salátek z jarní zeleniny, raclette omáčka

Langhe Favorita DOC 2022 Ghiga



Gutedel vom Löss VDP 2023 Weingut Schlumberger-Bernhart 



- Kuřecí krokety, omáčka ze žlutého curry, pečená rýže, nakládaný květák, řasa kombu, koriandr

Grüner Veltliner Smaragd Sophie 2018 Weingut Schwaiger



Wolfer Riesling 2013 Weingut Vollenweider



- Grilovaný nízký roštěnec, bramborové pyré, nakládané topinambury, omáčka z pečeného česneku



Sancerre Cuvée L-O 2022 Domaine Michel Vattan



Provence Rosé AC 2022 Domaine de Tamary



- Bezinková panna cotta, smrčkový sirup, zelené jahody



Moscato d'Asti DOCG 2024 Ghiga



Cena za celé menu včetně vinného párování 2190,- Kč / os.

Rezervace nutné prosíme přes https://www.hotelklika.cz/cs/restaurace/rezervace-stolu.html
Data poskytnul portál Meníčka.cz