
Vítaní jara s vinným párováním v nové Klice
04.04.2025 18:00
Ve spolupráci s Line of Wine a panem someliérem Vlčkem vás zveme na 4 chodovou jarní večeři spojenou s degustací vína.
Akce nabízí pečlivě vybranou kombinaci vín s večeří připravenou naším šéfkuchařem Petrem Glaserem. Těšit se můžete na čtyři jedinečné chody doplněné osmi víny, jejichž výběr dokonale ladí s čerstvými jarními surovinami od místních farmářů. Součástí večera bude rovněž odborný výklad pana Vlčka, který Vám představí nejen charakteristiku vín, ale také princip párování vín a jídel.
MENU:
Přípitek
Champagne Cuvée Symbiose Brut 2014 Champagne Fluteau
- Amuse-bouche
Filet ze pstruha, ječné koji kroupy, salátek z jarní zeleniny, raclette omáčka
Langhe Favorita DOC 2022 Ghiga
Gutedel vom Löss VDP 2023 Weingut Schlumberger-Bernhart
- Kuřecí krokety, omáčka ze žlutého curry, pečená rýže, nakládaný květák, řasa kombu, koriandr
Grüner Veltliner Smaragd Sophie 2018 Weingut Schwaiger
Wolfer Riesling 2013 Weingut Vollenweider
- Grilovaný nízký roštěnec, bramborové pyré, nakládané topinambury, omáčka z pečeného česneku
Sancerre Cuvée L-O 2022 Domaine Michel Vattan
Provence Rosé AC 2022 Domaine de Tamary
- Bezinková panna cotta, smrčkový sirup, zelené jahody
Moscato d'Asti DOCG 2024 Ghiga
Cena za celé menu včetně vinného párování 2190,- Kč / os.
Rezervace nutné prosíme přes https://www.hotelklika.cz/cs/restaurace/rezervace-stolu.html
Akce nabízí pečlivě vybranou kombinaci vín s večeří připravenou naším šéfkuchařem Petrem Glaserem. Těšit se můžete na čtyři jedinečné chody doplněné osmi víny, jejichž výběr dokonale ladí s čerstvými jarními surovinami od místních farmářů. Součástí večera bude rovněž odborný výklad pana Vlčka, který Vám představí nejen charakteristiku vín, ale také princip párování vín a jídel.
MENU:
Přípitek
Champagne Cuvée Symbiose Brut 2014 Champagne Fluteau
- Amuse-bouche
Filet ze pstruha, ječné koji kroupy, salátek z jarní zeleniny, raclette omáčka
Langhe Favorita DOC 2022 Ghiga
Gutedel vom Löss VDP 2023 Weingut Schlumberger-Bernhart
- Kuřecí krokety, omáčka ze žlutého curry, pečená rýže, nakládaný květák, řasa kombu, koriandr
Grüner Veltliner Smaragd Sophie 2018 Weingut Schwaiger
Wolfer Riesling 2013 Weingut Vollenweider
- Grilovaný nízký roštěnec, bramborové pyré, nakládané topinambury, omáčka z pečeného česneku
Sancerre Cuvée L-O 2022 Domaine Michel Vattan
Provence Rosé AC 2022 Domaine de Tamary
- Bezinková panna cotta, smrčkový sirup, zelené jahody
Moscato d'Asti DOCG 2024 Ghiga
Cena za celé menu včetně vinného párování 2190,- Kč / os.
Rezervace nutné prosíme přes https://www.hotelklika.cz/cs/restaurace/rezervace-stolu.html